Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inuyasha

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/inuyasha_wall5_1024.jpg

Inuyasha egy fészellem (hanyou)mégpedig kutya szellem.Apja egy hatalmas kutyaszellem (inu-youkai)volt,anyját Izayoi-nak hívták aki ember vol. Anyja és apja hamar meghallt.Inuyashát félszellem kiléte miatt az emberek és a szellemek egyaránt megvetették.Az időmultán felnőtt és megtanulta használni az erejét. De hogy még nagyobb erőre tehessen szert meg akarta szerezni a Négy Lélek Szent Ékkövét (Shikon no Tama) ami hatalmas erővel ruházza fel birtokosát. E közben megismert egy Kikyo nevű papnőt,ő védelmezte az Ékkövet. Idő közben  Inuyasha és Kikyo  egy másba szerettek  ezért a félszellem az Ékkő segítségével  emberré akart válni.  Ám ez nem sikerült mert a szellemek összeolvadásában létrejött Naraku(neve jelentése:pokol) Szintén szerette a papnőt ezért Inuyashát és Kikyot sikerültegymásnak ugrasztani.Ennek következménye ként Kikyo egy fához szegezte Inuyashát a szent nyilvesszejével majd a narakutól szerzett sérülésbe belehalt. 50 évvel ez után Kágome Kikyo reinkarnációja  kiszabadította Inuyashát a fa fogságából.Nem sokkal ez után Kagome véletlenül szilánkokra töri az Ékkövetmelynek darabjaimindenfelé szétszóródtak.Inuyasha és Kagome együtt elindul hogy össze gyüjtsék a szilánkokat még mielött rossz kezekbe kerül.Eleinte em túl jó a viszonyuk ám ez késöbb változik.

Inuyasha jelentése: Kutya Démon

Magyar hang: Moser Károly                                        

Japán hang:Yamagichi Kappeiy                    

Angol hang:Richard Cox

 

Higurashi Kagome      http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/kagomehigurashi.jpg

Kagome egy mai korban élő fiatal 15 éves gimnazista.A házuk egy ősrégi szentély mellet áll. A 15. születésnapján beleesett a csontok kutjába melyen át  a kozápkori japánba jutott.Itt találkozzott előzör Inuyashával , afalusiak észre vették hogy Inuyasha erdejében van és megkötözve vitték a falujukba mert azt hitték kém vagy valami róka szellem.Végül Kaede elengedte,és beszéltek.Kagome hasonlit Kaede novérére kikyora.egy szellem megtámadta a falut és Kagome az erdőbe futott, Inuyasha felébredt. A szellem megsebesítette Kagomét és az Ékkö elhagy ta a lány testét.Ekkor Kagome kihúzza Inuyasha vállából a nyilvesszőt. Kagome megdöbbenten látta hogy Inuyasha végzett a szellemmel.Mivel Inuyasha is megakarta szerezni az Ékkövet megkapta a Kotodama-t amivel Kagome képes volt kordában tartani Inuyasha erejét a "FEKSZIK!!" (osuwari) szóval.Nem sokkal utána Kagome figyelmetlensége miatt egy szellem megszerzi az Ékkövet, hogy Kagome vissza szerezze Célba vesz nyilvesszőjével de véletlenül az Ékkövet találta el,ekkor az Ékkő szilánkokra tört.Kagome vissza jut a világába de nem marad sokáig mert Inuysha utána megy mert szüksége van Kagoméra ahoz hogy összegyüjtse az Ékköveket mert egyedül Kagome képes észre veni őket.Ígyhát együtt folytatják az Ékkő keresést mikoözben megismerik Mirokut,Sangot,Shippot és Kirarát.

Kagome jelentése:liliom

Magyar hang: molár Ilona

Japán hang:Yukino Satsuki

Angol hang:Moneca Stori

 

Miroku      http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/iy_miroku005.jpg   

Miroku nagyapját Naraku megátkozta egy szőrnyű átokkal amely őt és a családja férfi tagjait sujtotta. Az átok a lyobb tenyerén lévő lyuk ami képes bármit beszippantani. Ez az átok végzett Miroku nagyapjával és apjával is így Miroku egyedül maradt. Mushin nevelte fel. Szerzetes léte miatt járja a falvakat és segít akinek tud, de sose tud ellen álni csinos lánynak, minden lánytól megkérdezi ,hogy "Nem lenne a gyermekeim annyja?".Másik rossz szokása a fenék simogatás, ezt Kagome is tapasztalta majd amikor Sango csatlakozott ő is részese lehetett.Ilyenkor mindíg csattan a pofon ám ennek ellenére nem tud leszokni róla :D .

 Miroku jelentése: szerzetes

Magyar hang: Markovics Tamás

Japán hang: Tsujitani Kouji

Angol hang: Kirby Morrow

 

 

Sango      http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/sango.jpg   

Sango a szellemírtók falujában élt mind addig amíg Naraku le nem mészároltatta a falusiakat. Csak azért hogy megszerezhesse a szellemírtók birtokában lévő Ékkő szilánkot. A szellemek azért tudták lemészárolni a falut mert a legjobb harcosok épp bevetésen voltak. Naraku őket sem hagyta életben, a megszerzett Ékkőszilánkkal írányítása alá vonta Kohakut Sango öcssét. A megbabonázott fiú megölte apját, a harcosokat és kishijján Sangót is. Naraku egy Ékkőszilánkot jutatott Sango hátába hogy erőre kapjon és elhitette vele hogy Inuyasha mészárolta le a falusiakat.ekkor Sangó bosszút esküszik. Amikor találkozott Inuyashával megakarta ölni.Idővel kiderült hogy Inuyasha ártatlan és Sango csatlakozik hogy megbosszulja a falusiak és a családja halálát.

Sango jelentése: korall

Magyar hang: Bogdányi Titanilla

Japán hang: Kuwashima Houko

Angol hang: Kelly Sheridan

 

Shippou        http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/shippou.jpg 

Shippou egy ravazs ám de kölyök rókaszellem. aki apjával élt együtt. Apja hozzá jutott egy Ékkő szilánkhoz, melyet a villám fivérek minden áron megakrtak szerezni. Megszerezték de ez shippou apja halálába került. Shippou bosszút akart állni de ehez nem volt elég erős. Ezért ellopott Kagométól egy Ékkőszilánkot. Inuyasha és Kagome utána jártak és megis találták a róka kölyköt. Shippou elmesélte a történetét és Inuyasháék úgy dötöttek hogy segítenek neki. Ez által belekeveredtek Shippou bosszujába. Végül Inuyasha végzett a villám fivérekkel és vissza  szerezte az Ékkőszilánkot ami őket illeti sőt, még hármat is sikerült megszerezni. Így Shippounak beteljesült a bosszuja. Mivel nem akart egyedül maradni, csatlakozott Kágoméhoz és Inuyashához.

Shippou jelentése: farok

Magyar hang: Steiner Kristóf

Japán hang: Kumiki Watanabe

Angol hang: Jillian Michaels

 

Sesshoumaru    http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/sesshomaru-blue.jpeg  

Sesshoumaru Inuyasha féltestvére, ám ő öccsével szenben egészen szellem. Méllyen megveti az embereket és a félig szellemeket, így Inuyashát is. Ha szükséges hideg vérrel öl de nem üti bele az orrát más dolgába.Apja a Tenseida-t(gyógyító kard) szánta neki de ő ezt nem tudja igazán értékelni ellentétbe Inuyasha kardjával a Tessaiga-val(pusztító kard).Már sokszor megpróbálta csellel erővel elvenni tőle a kardot de nem sikerült ennek fő oka az,hogy a szellemek nem tudják megérinteni a kardot így Sesshoumaru sem.Sesshoumaruról annyit tudni kell,hogy magányos farkas típus enek ellenére csatlakozott hozzá Jaken(a kobold) aki "hűségesen" szolgálja gazáját és a halandó kislány Rin.Ami nagyon nagy szó hiszen Sesshoumaru méllyen megveti az embereket.Sesshomaruról midenki aki csak ismeri azt hiszi,hogy jégszívű de amióta Rin vele van igencsak meglágyult a szíve de ezt persze nem mutatja ki.Ő is mint sokan mások Narakut üldözi hiszen átverte és majdnem megölte de törleszteni akrja a számát, végezni akar Narakuval.

Sesshomaru jelentése: Gyilkoló kör (a Sesshou jelenti a gyilkolást a maru általános férfi nevek végén jelenti a kört)

Magyar hang: Damu Roland

Japán hang: Narita Ken

Angol hang: David Kaye