Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forrás: Wikipédia

Típusai
Alapvetően öt fajta jutsu különböztetünk meg: Genjutsu, Ninjutsu, Taijutsu, Dojutsu és Kenjutsu.

Szintek 
A dzsucukat erősségük szerint külön csoportokra lehet osztani. A legerősebb az S-szintü a legalapvetőbbek pedig D-szintüek, továbbá még létezni A, B és C szintü technikák is. Egy dzsucu szintjét nem az határozza meg, hogy kevésbé hasznos vagy alacsonyabb szintü. A dzsucu kifejtett hatását az egyéni hatékonyságon határozza meg.

Klán jutsu 
Ezek a technikákat az adott klán tagjain kivül más nem ismer. Némelyiket kívülállók egyáltalán nem tudnak elsajátítani, ezek a Kekkei genkai technikák.

Pecsét jutsu 
Egy olyan jutsu, amivel különleges pecséteket lehet létrehozni. A pecséteknek rengeteg verziója létezik (pl.: átokpecsét, idéző pecsét, elfojtó pecsét).

Genjucu 
(Illuzió technika) Olyan technikák amik arra használnak hogy az "áldozat" chakrájában és idegrencerében illúziokat hoz létre, alapvetően ez a jutsu egy haladó szellemi ninjutsu. Az Uchiha klán a Sharinganjában, vagy egyéb magas intelligenciával rendelkező technikákra nem hat a genjutsu. A legtöbb látott genjutsu az agy egyszerű játéka, amivel az "áldozat" úgy érzi hogy valójában megtörténik, képesek ilyen állapotban ízlelni, látni, szagolni, és érzéseket érezni. Ezenkívül más alkalmazású genjutsuk is léteznek. Azok, akik a genjutsu hatása alatt vannak, egyhelyben és öntudatlanül fekszenek, attól függetlenül, hogy ök a gondolataikban éppen mit csinálnak.

Van több mód, hogy genjutsuval szálljanak szembe az emberek. Mivel ez a techinika egy második személytöl származik, ha megszakítja az áldozat a chakra áramlását, hatástalan lesz az ellenük használt gejutsu. A másik modszer kicsit drasztikusabb, fájdalommal meg lehet törni a illuziót erre példa amikor Shikamaru és Tayuya közötti harcnál Shikamaru eltörte az ujját az árnyékával, hogy feloldja Tayuya illúzió technikáját. Végül más is képes megszakítani az illuziót egy harmadik személy.

A Genjutsu egy a három alapvető harcmód közül a Naruto mangavilágban. A Genjutsu alkalmazásakor a támadó chakrájával manipulálni tudja ellenfele érzékeléseit az agyban, így mind az öt érzékszervet képes megzavarni és egy fantom-/álomvilágba zárja a megtámadottat.

A Genjutsu alkalmazása éppen ezért magas intelligenciát feltételez. Jelentős Genjutsu használók:

 • Ucsiha Itacci
 • Juhi Kurenai
 • Hatake Kakasi
 • Jakusi Kabuto
 • Kurama Jakumo, valamint a teljes Kurama klán.

Kakasi szerint Haruno Sakura is jelentős potenciállal rendelkezik a Genjutsu területén, bár Sakura még sose alkalmazott Genjutsut a történetben.

Hatástalanítás 
A Genjutsu megtörésére több technika is létezik. Az illuzióban fogva ejtett alkalmazhat egy egyszerű elűző technikát, illetve ennél is erősebb Genjutsukból az agy chakra folyamának leállításával lehet kiszabadulni. Ha a Genjutsucut alkalmazó ninját megtámadják, akkor a támadás úgyszint megszűnik. Az illuzió megtörik abban az esetben is, ha a Gendjutsuba ejtett személy testébe egy másik ninja a saját chakráját bevezeti és így szünteti meg az agy chakraellátását.

Uchiha Itachi speciális genjutsuja 
Itachi két módon is tud genjutsut alkalmazni: Mangekyou Sharingan-ját alkalmazva, és az Akatsuki gyűrűjét használva. Aki belenéz a szemébe vagy a gyűrűbe, azonnal a jutsuja foglya lesz. A technikájival képes akár embert is ölni, annak ellenére, hogy csak az elméjüket manipulálja. A genjutsuját Kakashin, Narutón és Sasukén is alkalmazta már az eddigi történet során.

Ninjutsu 
(Ninja technika) egy olyan technika amivel a chakrádat használod, a felhasználó különbözö dolgokat tud megidézni, amit spontán a nyers erővel nem tudna elérni. Eltérően a genjutsutól, amivel az ellenfelet illúziokba kergeted, a ninjutsu hatásai igaziak. A ninjutsu chakrát és pecséteket igényel és csak ezekkel együtt lehet a chakrát egy speciális támadásba önteni. Vannak olyan ninjutsu elemek ami tiltott lenne, azonban vannak támadások, ahol specális elemeket is lehet használni. (tűz, villám, víz, szél, föld)

Taijutsu 
(Nyers erő vagy erő technika) Ez a technika amit általában harcművészetek, vagy természetes emberi képességekkel is eltudnak végezni. Más szóval aki taijutsut hajt végre, az aki küzvetlen verekedésbe, illetve harcba keveredik. Más esetekben a chakrát arra használják hogy megnövelje a technikájukat, mint például a Hyuuga klánban a Gentle Fist stílus, vagy mit Tsunade és Sakura akik egy helyre, nagy mennyiségü chakrát gyüjtenek össze, hogy aztán nagy kárt okozanak vele. Általában véve a legtöbb taijustu felhasználó ritkán használ a támadásaiban chakrát.

A taidzsucu egy alapvető dzsucu típus, ami általában véve nem igényel csakrát. Csakra használatával a technikák ereje megnövelhető. A taidzsucu használatához általában nem kell kézpecséteket használni, mint a nindzsucunál vagy a gendzsucunál. A Taidzsucu tiszta fizikai művészet (egyfajta Kung-Fu), melynek több fajtája is létezik. Az egyik melyet Gai,Lee is használnak ez a Vasököl stílus, olyan taidzsucu mellyel keményen megütik ellenfelüket, főleg a fájdalmas pontokon. A másik az ún. Puha ököl stílus melyet a Hyuuga-k használnak melyhez az ellenfél chakra pontjai támadják, ezt úgy érik el hogy az ujjal mellyel megütik egy kicsi, de erős chakra kisülés távozik mely behatol az ellenfél testébe és egyenesen a chakra hálozatot támadja. Ez által 1 Hyuuga elvileg abszolút képes befolyásolni az ellenfelének chakra áramlásán. Ehhez viszont a Byakugan-t is használni kell mely a Hyuuga klán egyedi képessége.

Alkalmazói: 
A legtöbb sinobi (ninja) képes taijutsut használni, kivéve a gyengébb testalkatuakat. Léteznek olyan ninják, akik csak taijutsut használnak, mert nem képesek sem ninjutsura, sem genjutsura.

Legjelentősebb alkalmazók

 • Rock Lee
 • Maito Gai
 • Akimichi Chouji 

Puha ököl stílus

 • Hyuuga Hinata
 • Hyuuga Neji
 • Hyuuga Hiasi
 • Hyuuga Hanabi

Chidori 
A Chidori egy Ninjutsu a Naruto című animéből és mangából. Elemi affinitását jelezve villám, feltalálója Hatake Kakashi. Később a jutsu-t Uchiha Sasuke is megtanulja Kakashitól. Magyar jelentése a szónak: Ezer Madár

Besorolás és használat 
A Chidori egy A osztályú, támadó Ninjutsu, ami villám elemű. létrehozása után villámló aura veszi körbe a használója kezét. Halálos technika, egyetlen jól irányzott ütéssel átlyukasztja az ellenfelet és bármit ami nem ellenáll a villámnak. Hihetetlen sok csakrát emészt fel, így naponta csak meghatározott számban lehet használni. Hatake Kakashi naponta négyszer képes használni, Sasuke azonban csak napi két támadásra képes. A jutsu további hátulütője, hogy nagyon felgyorsítja a használója sebességét. Annyira hogy nem képes időben észrevenni az oldalról érkező támadásokat. Csőlátást alakít ki. Persze Kakashi és Sasuke a Sharingan szemeik miatt erre képesek ügyelni, így ez a veszély őket nem fenyegeti. Utolsó hátulütőjeként, hogyha a Ninja túl hirtelen túl sok csakrát túl erősen irányít a karjába, akkor a villám meg is sebezheti azt. A Bingo könyv szerint a Chidori egy bérgyilkos technikának minősül. Hangját tekintve olyan, mintha ezer madár csicseregne, innen jött a neve. Ez az egyetlen olyan jutsu, amit Hatake Kakashi maga fejlesztett ki, és nem pedig másolta valakiről.

Chidori Nagashi 
Uchiha Sasuke nem töltötte el feleslegesen az idejét Orochimaruval. Nem csak az ő általa használt technikákat sajátította el, hanem saját maga fejlesztette tovább a Chidorit. Ezt pedig a Chidori Nagashi (magyarul: Átáramló Ezer Madár) nevű jutsuval érte el. Itt Sasuke nem használ kézjeleket, hanem rögvest beindítja az egész testére kiterjedő Chidorit. A testet körülvevő villámok miatt Sasuke nehezen megközelíthető, viszont ő képes a villámokat ráirányítani az ellenségére. Keze helyett itt a saját testébe fókuszálja a Chidorit. Ezt legelőször akkor mutatja be, mikor Naruto és Sai ráakaszkodnak, hogy lefogják, így nem tud kézjeleket használni. Yamato ezután fával támadott, de Sasuke gyorsan működésbe hozta a jutsut, és a felcsapó villámokkal egy pillanat alatt Sait és Narutót is lesöpörte magáról, de úgy hogy azok elájultak a földön fekve. Valamint az érkező fát is elpuszította vele. A Chidori Nagashi ötvözhető Sasuke kardjával, a legendás Kusanagival (Kusanagi = Fűmetsző).

Chidori Kard 
Sasuke saját jutsuja, melynek hivatalos neve még nem ismert. Lényegében Sasuke a Chidorit a kezében formai manipuláció segítségével egy neki tetsző hosszúságú karddá képes átváltoztatni, amivel átdöfheti az ellenséget. A technika feltehetően S rangú a formai és elemi manipuláció miatt. 

Chidori Dobótű 
Sasuke ezt a jutsut Uchiha Itachi ellen mutatja be. A Chidorijából tűket lő ki, amik villámból vannak. A jutsunak a Chidori kardhoz hasonlóan nincs hivatalos neve. A formai és elemi manipuláció miatt ez a jutsu is feltételezhetően S rangú villám technika.

Raikiri 
Hatake Kakashi az évek során egy szintel magasabbra emelte saját technikáját a Raikiri (Villámpenge, Jetix: Villámló Penge) segítségével. Ez már egy S rangú Ninjutsu, melyet Kakashi egy nap négyszer tud alkalmazni. A kézjeleik megegyeznek, külömbságük igazán az erejükben látszik. A Raikiri ugyanis olyan erős, mint egy villám mely lecsap az égből, ezen kívül jóval látványosabb, sokkal több villám látható körülötte, melyek még a földre is leérnek. Kakashi ezzel egy villámot is ki tud védeni. Legelőször a Hullámok Országában láthatjuk tőle a technikát, mikor éppen a mozdulatlanná tett Momochi Zabuzát támadja meg vele. Azonban a találat a szolgáját, Hakut éri, aki természetesen azonnal belehal a pusztító támadásba. A Raikiri még több chakrát követel meg, mint a Chidori. Hatake Kakashi a Shippuudenben már képes két kézzel is megcsinálni. A jutsut gyakran összetévesztik a sima Chidorival. Ez tette legendássá Kakashit, mert állítólag egyszer kettészelt vele egy villámot.

A Raikiri legendája: A legenda szerint egy Sarutobi Sasuke nevű Ninja a Hatfarkú Démonmenyétet a Kinjutsu: Raikirivel zárta be egy szentélybe. Ezt úgy érte el, hogy az egyik farkát kettévágta vele.

Verdeső Chidori (Sötét Chidori) 
A Verdeső Chidori (vagy más néven Sötét Chidori - Habataku Chidori) Uchiha Sasuke technikája, amit akkor vet be, mikor a Vég Völgyében küzd Uzumaki Narutoval. A Mennyek Átok Jeléjének második szintjén, miután Sasuke teljesen átalakult és már szabad hozzáférése volt az Átok Jelének chakrájához, képessé vált mégegyszer létrehozni egy Chidorit, immáron harmadszor a kettő helyett. Ez a Chidori már fekete színű volt, és a hangja is átalakult. Nem olyan volt, mint ezer madár csicsergése, hanem inkább ezer madár szárnyának verdesésére emlékeztetett. Ez a jutsu nincs hivatalosan rangsorolva, de jóval erősebb mint a normál Chidori, és talán még lehet hogy Kakashi Raikijénél is erősebb. Miután Itachi eltávolította Sasukéról az Átok Jelet, Sasuke már nem volt képes többé alkalmazni.

Kirin
A Kirin Uchiha Sasuke legvégső jutsuja, amit nevezhetünk Legvégső Villám technikának is. Ez a Chidori legvégső formája, ameddig még Kakashi sem jutott el. 2 rangú Ninjutsu, védő osztályban. Sasukenek először a levegőt kell maga körül felforrósítania, hogy viharfelhők jöhessenek az égre. Ezt a Tűz Elem: Nagy Sárkánytűz technikával éri el, majd az égen kialakult villámokat irányítja a chakrájával. Más szóval nem a csakrájával csinál villámokat, hanem a már meglévőket irányítja. Szaszukénak ez az összes chakráját elszívja, így fontos hogy egy harcban csakis egyszer használható föl. A villámok az égben egy nagy, démoni fejet rajzolnak ki, ami azután a villám sebességével lecsap az áldozatra a maga 30 000 °C-os hőjével. Kivédhetetlen technika. Ezt Uchiha Itachi ellen mutatja be, aki kivédi ezt a technikát a saját legvégső Jutsujával, amit marhának hívnak. Mivel ez a természetes villámot irányítja, nem pedig hoz létre villámokat, így eltér a hagyományos Villám Elem jutsuktól.

Mejegyzés: Kirin a kínai mitológiában szereplő egyik legtiszteltebb lény, mely egy sárkány és főnix keresztezése. Külön érdekesség hogy az Ucsiha klán mindkét fajta mitológiai teremtmény után nevezett már el dzsucut.

Kekkei genkai 
A kekkei genkai a Naruto című manga és animesorozat kitalált képessége. Jelentése: vérvonalképesség. A nagy nindzsaklánok vére hordozza generációról generációra. A kekkei genkait birtokló gyermekek sokkal tehetségesebbek, mint velük egykorú társaik. Különleges képességekkel rendelkeznek, melyek nem tanulhatóak, csak örökölhetőek.

Saringan 
A saringan (写輪眼, angolosan sharingan) a Konohagakurében élő Ucsiha klán kekkei genkai képessége volt. Szabadszemmel nem látható, csak akkor, ha a használója aktiválja, ehhez csak a szemébe kell írányítani a chakráját és a sharingan megjelenik. A saringan alapvetően vörös, és egy kis kör található a pupilla körül, ami mellett három kis jel található kör alakban. A saringan segítségével a nindzsa lassított felvételben látja az ellenfél mozdulatait, így könnyedén ki tud térni előlük. Két részre osztható: van a hipnotikus szem, amivel beférkőzhetnek az ellenség agyába. Ekkor a saringanban lévő kör és jelek elkezdenek forogni, mint egy kerék. A másik része pedig a fürkész szem, amely minden egyes mozdulatot lát, és lemásol. Ugyanis a saringan használói még a dzsucuk lemásolására is képesek. Ráadásul ha a használó összekapcsolja a hipnotikus szemet, a fürkész szemmel akkor a használó azelőtt letudja másolni a jutsut mielőtt az ellenfél használná. Ez persze korlátozott egyrészt több erőt igényel, másrész rendelkeznie kell a használónak a szükséges erővel és chakrával. Persze nem minden típusú jutsut tudnak lemásolni, csak olyanokat, ami kézjeleket használ. És persze más kekkei genkai képességek másolására sem képesek csak azoknak az elemzésére. A sharingan további gyengéje, hogy túl hosszú idejű használata teljesen kifáraszthatja a használóját, akár a halálos kimerültségig is viheti őt. A saringan ma már ritka vonás, mert az Ucsiha klán már nem létezik, és csak két túlélője van, valamint van még Hatake Kakasi is, aki egy barátjától, Ucsiha Obito-tól kapta a saringant ajándékba. De neki csak a bal szeme birtokolja a saringant, és sokkal hamarabb kifárad, mint egy Ucsiha, mivel Kakashi nem rendelkezik olyan vérrel mellyel hatékonyan tudná használi a sharinganját.

Mangekyou Sharingan (Kaleidoszkóp Sharingan) 
Ahhoz, hogy a saringant maximálisan lehessen használni, szemkontaktust kell felvenni az ellenféllel, máskülönben nem hat. A saringannak van még egy erősebb változata is, a mangekjó saringan (万華鏡写輪眼), amely sokkal erősebb és ördögibb változata a normál saringannak.De a használójának szeme egy bizonyos képességre hajlik a 4 fajta közül (a 3-ik nem ismert, és nincs használója).Persze ez nem azt jelenti hogy nem tudják mind a 3 jutsut használni (Tsukuyomi,Amaterasu,Susanno), csak a szemük az egyikhez igazodik a legjobban. A legjobb példa:Uchiha Itachi

 • Az első a genjutsu típus vagyis a Tsukuyomi. Használója:Uchiha Itachi

Ezzel Itachi olyan genjutsut tud létrehozni melyben az ellenféllel egy másik dimenzióban vannak és 3 napig kínozza ami a valóságban 1 másodperc sem telik el. Ehhez kell a szemkontaktus Az anime-ben először Sasuke-n használta hogy megmutassa hogy ölte meg a szüleit. Utána Kakashin hogy megmutassa milyen erős és milyen az amikor valakit 3 napig szúrkálnak kardokkal.

 • A második a teleportációs típus vagyis az Amaterasu. Használója: Hatake Kakashi

Ezzel egy különleges genjutsut tudnak létrehozni melynek során 1 fekete lyukhoz hasonló dolgot hozhatnak létre aki, vagy ami a lyukba kerül annak végérvényesen vége(Pl.:Hatake Kakasi a Shippuden-ben Deidara-nak jobb karját levágja a Mangekyou Sharingan-jával és Deidara utolsó támadását és őt is elküldte 1 másik dimenzióba).

 • A harmadik egyelőre nem ismert.
 • A negyedik az a típus mely mind a 3-at egyesíti, ez a Tökéletes Mangekyou Sharingan.

Használója:Tobi - (Uchiha Madara)
A mangekyou sharingan-nak van egy kevésbé ismert veszélyes tulajdonsága is. Miután felébresztette, és minél többször használják használója egyre gyorsabban elveszíti a szeme fényét, magyarul megvakulhat tőle. Ezt csak úgy lehet megfékezni ha a felhasználó egy másik Ucsiha mangekyou sharingan-ját veszi ki és egyesíti az erőket.(Ahogy Tobi tette a testvérével.) Ez a tökéletes mangekyou sharingan.Emellett van még 3 változata a saringannak:

 • Tsukuyomi (A legerősebb gendzsucu melyből csak 1 igazi saringan használó juthat ki(pl.:Ucsiha Szaszuke))
 • Amaterasu (fekete tűz alapú erős ninjutsu)
 • Susanno (Egy Tengu lélek, mely minden támadástól,sebzéstől megvédi, és mindent lemészárol ha használója azt akarja).

Amellett ha mindegyik fajta saringan-t egymás után használják akkor minden bizonnyal meghal a saringan használó a halálos kimerülség, és a hatalmas megterhelés miatt. (lásd a mangában kb.390-395 fejezet Ucsiha Itacsi halála)

Raszengan
A Raszengan (Rasengan) egy Nindzsucu a Naruto című animéből és mangából. Jelentése: Spirál Gömb.

Felfedezés 
A Raszengant a Negyedik Hokage fejlesztette ki három éves kutatás után. A Dzsucu hatalmas erővel bírt, annyira hogy egy csapásával már végezni lehetett az ellenféllel. A technika megkövetelte a mesteri csakra irányítást és formázást, valamint nem kellenek hozzá kézpécsetek. A Raszengan eleinte úgy tűnik, mintha egy Szél Stílusú technika lenne, de valójában nem az, besorolatlan Nindzsucu. Mikor a használója létre akarja hozza, egy spirálisan kialakuló kék csakragömböt kell létrehoznia. Ez azonban nem egyszerű, három lépéses kiképzést kíván:a csakrát forgatni kell, majd erőt kell beleadni, azután ezt az egészet egy forgó gömbé kell formázni. Mely akár évekig is elhúzódhat.

Tanulás 
Egyedül arról vannak pontos információk, ahogy Dzsiraija tanította meg a technikát Narutonak.

Első lépésként egy vizes lufit kellett szétrobabntania azzal, hogy a benne lévő vizet manipulálva olyan nagy sebességgel kellett forgatnia a vizet ellentétes irányokba, hogy a lufi kidurranjon. Ez függött attól, hogy a nindzsa fején hogy helyezkedik el a forgója: óra mutató járásával megegyező, vagy ellentétes irányban. Ezután egy agyaglabdát kellett felrobbantani, mely már a csakra erősségére fókuszál, miközben fejleszti a koncentrációt is, ugyanis a nindzsának egy pontba kell fókuszálni az energiáját. Ez lényegesen tovább tart, mint a vizes lufi felrobbantása, de miután sikerült a megfelelő erővel felrobbantani a labdát, következhet a legnehezebb, akár hónapokig is elhúzódó edzés: a sima lufi kidurrantása. A sima lufinál a lényeg a sinobi csakra formázói tudománya. Fel kell robbantania a lufit, de már a teljesen megformázott Raszengannal, azaz ha a lufi kipukkad, akkor a Raszengan gömbnek kell ott lennie a kézben a lufi helyett. Ha minden sikerült, akkor a nindzsa a birtokába került egy A besorolású, hatalmas erejű Nindusucunak.

Besorolás 
A Raszengan egy A szintű, támadó típusú Nindzsucu, és a világ egyik legnehezebben elsajátítható technikája. Típusát tekintve nem sorolható be sehová sem, de a Negyedik Hokage célja az volt, hogy vegyítse saját, Szél Stílusú csakrájával. Neki ez nem sikerült a tachnikát telejsen befejeznie, mert túl korán halt meg ahhoz, hogy ezt megtehesse. Így a Raszengan sokáig egy befejezetlen dzsucu maradt.

Használói
A Raszengan használói: A Negyedik Hokage, Dzsiraija, Uzumaki Naruto, Sarutobi Konohamaru és Hatake Kakashi. Az érdekessége az, hogy minden használója máshogy volt képes létrehozni a technikát. Dzsiraija pár másodperc alatt ki tudta formázni a jobb kezében, Naruto pedig az egyik Árnyék Klónjával képes megcsinálni. A klón formázta Naruto jobb kezébe a csakrát, aki támadott vele.

Raszengan Technikák 
A sima Raszenganon kívül még négyféle változata létezik ennek a technikának. Van az Óriás Raszengan Gömb (Odama Rasengan)amit Naruto volt képes használni, egy Árnyék Klónja segítségével, akivel közösen két oldalról fogták a gömböt, és csapták neki az ellenfélnek. Volt még a Legvégső Raszengan, amit [[Dzsiraijag volt képes használni. A Raszengan eme formája egy óriási gömbben mutatkozott meg, mely még Naruto Óriás Raszengan Gömbjénél is nagyobb volt. A többi két fajtát Naruto hozta létre: a Szél Elem: Raszengan (Fuuton: Rasengan) amit két klón segítségével alkotott meg: egyikük a szél csakrát, másikuk a normálisat töltötte a gömbbe. De a nagyobb ereje ellenére még mindig befejezetlen technika maradt, mert az alakját nem sikerült átformázni. Végül Naruto fejezte be a Szél Elem: Spirál Suriken (Fuuton: Rasen Shuriken) technikával, ahol ugyanazzal a művelettel átformázta a Raszengant egy nagy surikenné. 

Rasengan Shuriken

1. szint 
Kakasi először kiderítette, hogy Naruto milyen beállítottságú (tűz, víz, szél, föld, villámlás). Ezt a vizsgálatot egy kártyával csinálta.(tűz: elég, víz: benedvesíti, szél: kettévágja, föld: szétmorzsolja, villámlás: összegyűri a kártyát) Narutonak csakrát kellett vezetnie a kártyába, ekkor kettészelődött a kártya.

Ez azt jelentette, hogy szél beállítottságú. Jamato (az első hokage génjeinek köszönhetően) óriási vízesést teremtett jutsujával, (ejtsd dzsucu) ezzel mutatta meg Narutonak, hogy akár 2 természetet is használhat (föld, víz), sőt még kombinálhatja is (föld+víz=fa). Ezek után elkezdhették az edzést. A feladat: egy fának az összes levelét ketté kell szelni Narutonak a csakrájával, vagyis 1000 klónnal kell egyszerre végrehajtani ezt a műveletet(a sötét klón dzsucut azért kell használni, mert a klónok tapasztalatát az eredeti személy is érzékeli, tehát amit 1 klón megtud, megtanul ill. érez, azt 1000 klón is átél. Így sokkal gyorsabban tanulhat). Jamato szerep az volt, hogy ha a Narutoban lévő Kyuubi elszabadulna, akkor ő megfékezze azt. Szükség is volt rá, mivel a klónok némelyike nem tudta kontrollálni magát és már kezdett volna átalakulni a 4farkú Narutová mikor Jamato közbelépett. Naruto nagyon gyorsan elérte az 1. fokozat végét miután elment egy klónja Aszumához érdeklődni (Aszuma-szenszei is szél beállítottságú). A megtudottakat az 1000klón is megtudta, így már a levelet könnyedén kettészelte (a levél elvágása normálisan 6 hónap, Naruto pár óra alatt megcsinálta).

2. szint 
Pihenés után(az 1.szint teljesítése után Naruto nagyon kimerült, mivel az 1000 klónnal az összes csakráját felhasználta)Kakasi elmondta a 2. fokozatot: Most a vízesést kell kettéválasztanod vízszintesen. Ezt a feladatot kb. 1 nap alatt teljesítette.

3. szint
Kakasi: az utolsó lépés a 3. szint, amikor a dzsucuba beleviszed a saját elemedet(szél). Nemcsak a dzsucu alakját hanem a természetét is megkell változtatnod. Narutonak ez már egy kicsivel több időt igényelt, de elkészült az egyik akacuki taggal vívott harc hevében.

A végeredmény a Fuuton Rasen Shuriken jutsu mely már 1 S-szintü technika melyet Naruto 3-szor tud 1 nap végrehajtani. De a technikának ára van ugyanis mikor visszatértek az Akasukis csatából Konohába Tsunade vizsgálatai szerint a technika valóban hihetetlen erőt hordoz, de ezért a technika ereje miatt a felhasználó hasonló sérüléseket szenvedhet el mint az ellenfele,úgy hat a technika a ellenfélre mint egy méreg, ráadásul odáig is vezethet hogy a felhasználó nem fog tudni csakrát használni.Amúgy a technikát a Negyedik Hokage gondolta ki de a Rasen Shurikenig nem jutott el.