Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kubo Taito

Valódi neve: Noriaki Kubo
Született: 1977. július 26
Eddigi munkái: Bleach, Zombie Powder


http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/teamkonoha/uploads/kubo.jpg

Életrajza:
A Bleach nyakatekert fordulatokban gazdag világa mögött megbúvó brilliáns elme nem más, mint Tite Kubo. Tite Kubo akit hívnak még Kubotite (Kubo Taito) - nak is valójában Noriaki Kubo írói álneve. Hősünk 1977. június 26-án látta meg a napvilágot. Középiskolás korában kezdett el rajzolgatni és tagja volt az ottani Anime Club-nak is. Még javában a középsuli padját koptatta, mikor elkészült első önálló mangájával, a Zombie Powder-rel. Sajnálatos módon ezen kiadványa, az érdeklődés hiánya miatt, csupán 4 folytatást élt meg. Mai szemmel olvasva felfedezhető néhány elem amely arra enged következtetni, hogy a Zombie Powder továbbfejlesztéseként jutott el a Bleach-hez, bár utóbbi egy egészen más történet.

Ezt követően Kubo belekezdett, az általunk oly nagyra becsült, Shinigami (Death God) - król és Hollow (Bad Spirit) - król szóló "Bleach" mangába. Mikor Kubo megpróbálta új szerzeményét eladni a Weekly Shonen Jump magazinnak, visszautasították, mondván nagyon hasonlít az akkor fénykorát élő és azóta is igen népszerű Yu Yu Hakoshu mangára. Ezt követően a Bleach-et megmutatta független olvasók egy csoportjának, akik nagyon lelkesen fogadták, de ez még nem volt elég ahhoz, hogy a Weekly Shonen Jump kezdeti elutasítása miatt csüggedt Kubo-t jobb kedvre derítse. Ám ekkor nem más, mint a Dragonball sorozattal legendás hírnévre szert tevő Akira Toriyama írt neki egy bátorító és inspiráló levelet.

Ez a levél valóban elérte célját, Kubo erőt merített belőle, hogy újra próbálkozzon és végül kifizetődött a sok erőfeszítés, a Weekly Shonen Jump végre elindította a manga sorozatot. Jelenleg a manga már jóval túl van a 150. részen is és lassítás nélkül halad tovább. Egy ilyen sikeres történet nem kerülhette el az animációs változat elkészítését sem, a szintén nagyon népszerű anime sorozat főműsoridőben látható az egyik legnagyobb japán tévécsatorna a TV Tokyo műsorán. Kubo még mindig meglepően fiatal (28 éves) a munkájához képest. Brilliáns elméjéből olyan csavarok és meglepő események pattannak ki, amelyeket nem lehet kiszámítani, ezért folyamatosan fenntartja olvasóiban a kíváncsiságot történetei iránt. Hétről-hétre többet és többet várunk tőle. Néha képesek vagyunk hajnalokig fennmaradni, csak, hogy minél hamarabb letölthessük a legújabb epizódot. Az utolsó fillérünket is kiadnánk megjelent munkáiért. Kubo, mindnyájan szeretünk !